Reittikuvaus - Lettumäen Lenkurat ja TV-maston Töräytys

Keskustelua maastopyöräreiteistä Suomessa ja muualla. Avoin kaikille.
Post Reply
User avatar
Portti
Ylläpito
Posts: 3426
Joined: Mon Oct 10, 2005 18:55
Location: Hollola, Kuntakeskus
Contact:

Reittikuvaus - Lettumäen Lenkurat ja TV-maston Töräytys

Post by Portti »

Reitin lähtöpaikka:

VT12:n (Lahti-Tampere-tie) viereisen pyörätien varrelta. Messiläntien risteyksestä kohti Lahden kaupunkia seuraavan alikulun kohdalta.

Reitin päättymispaikka:

Hollolan kuntakeskus/Salpakankaan ABC (reitti ei siis ole täysi ympyrä).

Reitin pituus:

16,1 km (6,6 km + 9,5 km).

Arvioitu ajoaika:

2:15-2:45 h.

Reitin vaikeusaste:

Reitillä on siirtymiä erittäin vähän. Polkuosuuksia siis riittää, myös korkeuseroja on melko paljon. Poluista merkittävä osa on hitaita työpätkiä, joissa keskivauhdit jäävät alhaisiksi. Teknisyydeltään polut ovat keskivaikeita, vaarallisia paikkoja poluilla ei ole paljoa. Työpätkien suuresta määrästä johtuen reitti on fyysisesti raskaahko.

Yhteenveto reitistä:

Reitti koostuu kahdesta pääosasta, ensin ajetaan Lettumäen Lenkurat Työläisille ja sitten TV-maston Töräytys. Molemmat hieman reilun tunnin mittaisia pätkiä.

Lettumäen Lenkurat alkavat VT12:n varrelta hieman Messiläntien risteyksestä Lahteen päin. Sieltä lähdetään metsän siimekseen. Pienen suonkierron jälkeen noustaan Kintterönsuon viereiselle harjulle. Harjulla ajetaan hieman ketunlenkkiä ja lopuksi laskeudutaan harjun pohjoispäästä alas. Sitten noustaan Lettumäen Vastamäkeä hieman ylös ja mennään oikean kautta ketunlenkkiä vastamäen päälle. Seuraavaksi Vastamäkeä alas puoleenväliin ja sieltä pienempää rinnepolkua. Sitten reipas alamäkipolku ja pienemmälle tasamaapätkälle. kohti Messilää. Messilään asti ei kuitenkaan mennä vaan ajetaan osittain uutta polkua Lettumäen päälle ja sieltä Televisiotien alkuun, jonne Lettumäen Lenkurat päättyvät. Tällä osuudella on paljon niitä työpätkiä.

TV-maston Töräytyksen aluksi ajetaan lyhyt siirtymä Messiläntietä kohti golfkentän kulmaa, josta kurvataan maastoon poluille, jotka vievät takaisin Televisiotielle. Televisiotietä noustaan Tiirismaan TV-maston juurelle asti. Sieltä sitten taas poluille. Tällä osuudella tarjolla paljon korkeuseroja ja mm. yksi erittäin maukas pitkä jouheva alamäki. Tässä päädytään Pantanin pyöränheittomäkeen, jonka jälkeen uutta hidasta polkua, joka päättyy vedenottamon yläpuolelle johtavan polun yläpäähän. Tämän jälkeen vielä perinteinen Iso Tiilijärven rantapolku, jonka päästä uudelle hitaalle polulle ja sitten kohti Hollolan Kuntakeskusta. Tässä oli TV-maston Töräytys.


Seuraavissa viesteissä reitin gps-käppyrät ja tarkemmat reittikuvaukset.
Lähetetty minun Internetistä - Tällä Internet-vehkeellä
MC Kramppi
www.mckramppi.com

User avatar
Portti
Ylläpito
Posts: 3426
Joined: Mon Oct 10, 2005 18:55
Location: Hollola, Kuntakeskus
Contact:

Re: Reittikuvaus - Lettumäen Lenkurat ja TV-maston Töräytys

Post by Portti »

Reittikartta maastokarttapohjalla.

GPS-käppyrä Polar Flow-palvelussa (exporttaaminen vaatinee Polar Flow-tunnukset):

https://flow.polar.com/training/analysis/1617377458#

GPS-käppyrä Sports Tracker-palvelussa (export vaatinee tunnukset):
http://www.sports-tracker.com/workout/p ... 07ddd5a3be

Huom! Käppyröissä mukana ylimääräiset alku- ja loppusiirtymät.
Lähetetty minun Internetistä - Tällä Internet-vehkeellä
MC Kramppi
www.mckramppi.com

User avatar
Portti
Ylläpito
Posts: 3426
Joined: Mon Oct 10, 2005 18:55
Location: Hollola, Kuntakeskus
Contact:

Re: Reittikuvaus - Lettumäen Lenkurat ja TV-maston Töräytys

Post by Portti »

Reittikuvaus - osa 1:

Osa 1: Lettumäen Lenkurat Työläisille

Reitti lähtee Lahti-Tampere-tien viereiseltä pyörätieltä. Mikäli ollaan tulossa Hollolan kuntakeskuksesta päin, niin ajetaan Messiläntien risteyksestä muutama sata metriä Lahden keskustaa kohti ensimmäisen VT12:n alikulun kohdalle. Lahdesta päin tultaessa siis ennen Messiläntien alitusta.
Tästä lähtee Hollolasta päin katsottuna vasemmalle (pohjoiseen) pururata, joka ensin alittaa Reunakadun kunnes kohtaa pururadan/hiihtoreitin, joka ylitetään ja jatketaan leveää polkua kohti Kintterönsuota. Tämä polku on aika nopeaa, leveää ja ei kovin teknistä reittiä.

Kintterölammin kierto

Muutaman sadan metrin jälkeen ennen kuin leveällä polulla olisi tulossa juurakkoinen pätkä, ei jatketakaan tätä pääpolkua vaan käännytään oikealle pienemmälle polulle. Tästä lähdetään kiertämään pientä Kintterönlammia. Kun vastaan tulee neljän polun risteys, niin käännytään vasemmalle. Tämä polku vie Kintterönlammin takana olevan pienen suon läpi. Kosteilla keleillä suo-osuudella saattaa olla hieman märkää. Suopätkän jälkeen reitti kaartaa hiljalleen vasemmalle ja palaa takaisin samalle leveälle uralle, josta Kintterönlammia lähdettiin kiertämään.

Kintterösuon harjun lenkit

Leveää uraa lähdetään oikealle, mutta mennään vain parikymmentä metriä kunnes käännytään oikealle ylös johtavalle polulle. Nyt lähdetään kiipeämään Kintterönsuon viereiselle harjulle. Ensimmäinen nousu harjun päälle onkin aika rapea, sykkeen saa hyvin nousemaan. Nousu on kuitenkin täysin ajettavissa.

Harjun päällä jatketaan pääreittiä eikä käännytä oikealle lähtevälle hieman kapeammalle reitille. Sitten mennään pari kertaa alas ja ylös kunnes tullaan risteykseen, josta olisi luontevaa jatkaa etuvasemmalle. Käännytään kuitenkin takaoikealle lähtevälle selkeälle polulle. Tällä pätkällä on korkeuseroja hieman vähemmän kuin harjun alkupätkillä, mutta kerran noustaan kuitenkin kohtuullinen nousu. Hieman sen jälkeen tullaan t-risteykseen, jossa vastassa selvästi leveämpi polku. Siitä oikealle.

Leveää baanaa jatketaan pieni pätkä kunnes vastassa on sairaalan takaa menevä ulkoilu/hiihtoreitti. Lähdetään sairaalasta poispäin eli käännytään oikealle tälle ulkoilureitille.

Ulkoilureittiä jatketaan n. 300 metriä kunnes on aika kääntyä oikealle pienemmälle polulle. Tämä polun alku on hyvin huomaamaton ja vaikeasti havaittavissa erityisesti sellaiseen aikaan vuodesta kun kasvillisuus rehottaa. Yhtenä maamerkkinä voi käyttää sitä, että parikymmentä metriä polun alun jälkeen näkyy valaisinpylväässä vinoneliön muotoinen liikennemerkkiä muistuttava merkki. Sitä ennen siis oikealle.

Kunhan polun alku löytyy, niin sen jälkeen reitti on selkeämpi. Ensin loiva lasku ja sitten kohtuullinen ylämäki. Ylämäessä on hieman tukkoista, mutta oikean puoleista uraa mahtuu hyvin ajamaan. Sitten vaan samaa polkua eteenpäin. Ollaan samalla harjulla, jota ajettiin jo aiemminkin. Jossain vaiheessa tämä hieman vähemmän kuljettu polku yhtyy leveämpään uraan, joka on itse asiassa sama polku, jota ajettiin aiemmin toiseen suuntaan. Tästä etuvasemmalle ja parinkymmenen metrin päässä ollaankin risteyksessä, josta aiemmin tultiin takavasemmalta. Nyt ei sinne vaan jatketaan eteenpäin kohti pohjoista. Tätä on mukava päästellä kunnes harjun päässä laskeudutaan loivasti alas t-risteykseen leveämmälle polulle. Tämä polku puolestaan on sama, jonka alkupäätä on ajettu jo pariin otteeseen aiemmin.

Lettumäen Vastamäen kiemurat

Leveää baanaa lähdetään oikealle pieni pätkä kunnes vastassa on aina kostea kohta, ison kaatuneen puun kierto ja iso neljän reitin risteys. Edessä on Lettumäen Vastamäki, joka on suora pitkä nousu.

Lähdetään Vastamäkeä ylös. Onneksi ei kuitenkaan kokonaan ylös saakka, sillä n. puolivälistä mäkeä lähtee oikealle polku. Onneksi ylämäessä vauhtia ei ole liikaa, jolloin on parempi mahdollisuus havaita polun alku vaikka se kohtuullisen selkeä onkin. Tämä polku kulkee pitkän matkaa rinnettä pitkin. Alussa polku kulkee jollain muinaisella tasanteella, mutta muuttuu pian kapeaksi rinnepoluksi. Vauhti ei tässä pääse nousemaan ja töitä saa tehdä edetäkseen. Kerran tulee vastaan pieni alamäki/ylämäki yhdistelmä, muuten mennään aika tasaisesti rinnettä pitkin. Yksi rinteeseen kaatunut puukin joudutaan ylittämään.

Puun ylityksen jälkeen vielä jonkin matkaa rinnepolkua, joka sitten yhdistyy hieman leveämpään alempaa nousevaan polkuun. Tämän jälkeen enää kymmenisen metriä, jonka jälkeen on osattava kääntyä tältä polulta suoraan vasemmalle ylös vievälle polulle. Tämä kapea polku nousee harjun päälle, jossa vastaan tulee t-risteys ja vanha leveä polku. Tästä vasemmalle.

Leveää uraa jatketaan ehkä sata metriä ja sitten onkin aika mennä taas kapeammille urille vasemmalle. Älä kuitenkaan käänny ensimmäisestä mahdollisesta vasuriin vaan aja siitä parikymmentä metriä ja käänny takavasemmalle alemmalle polulle. Mikäli ohitat kohta paksun katkaistun puun, niin olet oikealla reitillä.

Tämä polku laskee välillä reippaasti alas ja mäessä mennään y-risteyksessä oikeaa haaraa. Sitten rapsakka nousu. Kun ollaan jo melkein mäen päällä, niin kaatunut puu kierretään oikean kautta tuoretta hentoa polkua. Kohta saavutaankin polun päähän t-risteykseen. Ollaan Lettumäen Vastamäen päällä.

Lähdetään vasemmalle Vastamäkeä alas, mutta vaikka houkuttelisi päästellä mäkeä alas vauhdikkaasti, niin kannattaa malttaa. Nimittäin mäen puolivälistä pitäisi osata lähteä oikealle hyvin hennolle polulle. Tämä polun alku on vaikea havaita, mutta polku lähtee juuri vastapäätä sitä kohtaa, josta ylös noustaessa lähdettiin oikealle rinnepolulle.

Tämäkin polku kulkee rinnettä pitkin ja on niin vähällä käytöllä, että kannattaa olla tarkkana, että polku ei joudu hukkaan. Onneksi joku ystävällinen sielu on laittanut polun varteen puihin valkoisia reittimerkintätarroja. Tämä polku päättyy Vastamäen alta lähtevälle polulle parisataa metriä ennen kuin se polku kohtaa Messilän pelloille laskevan ulkoilu/hiihtoreitin.
Mikäli rinnepolun alku menee kokonaan ohi Vastamäkeä alas laskettaessa, niin eksymisen voi paikata ajamalla sitä Vastamäen alta lähtevää polkua oikealle kunnes ollaan lähellä Messilään laskevaa ulkoilureittiä. Nousua on välissä kohtuullisesti.

Kymmenisen metriä ennen kuin kohdataan Messilään vievä ulkoilureitti, kääntyy vasemmalle alas johtava leveähkö polku. Sinne siis. Tämä on tuttu MC Krampin v. 2015 Safarin reitiltä. Tiedossa mukava alamäki.

Kun mäki on laskettu alas, niin pääreitti kurvaa vasemmalle. Jatketaan sinne. Alhaalla ajetaan hetken aikaa kunnes pääreitti jatkaa etuvasemmalle ja etuoikealle kääntyy hieman pienempi, mutta selkeä polku. Mennään tälle pienemmälle reitille oikealle. Kun tämä polku saapuu leveän ojan viereen, niin on aika tähystellä ojan toiselta puolelta lähtevää polun alkua.

Messilän pelloille ja Lettumäen päälle

Ojan ylityksessä joutunee jalkautumaan. Kunhan polun alku löytyy, niin sen jälkeen baana on hyvin selkeää. Seuraavalla pätkällä ei ole juuri korkeuseroja. Pariin otteeseen tulee risteyksiä, joista mennään etuoikealle luontevasti. Jälkimmäisen risteyksen jälkeen on hieman teknistäkin paikkaa tiedossa, erityisesti yksi puiden (siis pystyssä olevien sellaisten) kierto kivikossa on haastava ainakin tällaiselle pitkälle, jäykälle miehelle.
Tiukan paikan jälkeen alkaakin jo näkymään aukeaa, tullaan Messilän lähellä olevan pellon oikeaan alakulmaan. Kartassa lukee tässä kohtaa Nyynäinen.

Pellon reunaa kiertää vanha mönkijäreitti. Lähdetään kiertämään peltoa tätä pitkin vasemman kautta. Pellon yläosassa mennään kerran kapean metsäsaarekkeen läpi. Sitten vielä pellon reunaa hetki kunnes pellon oikeasta yläkulmasta mönkijäreitti lähtee nousemaan vasemmalle ylös kohti Messiläntietä. Noustaan tätä reittiä ylös aina siihen saakka kunnes tullaan viimeisen oikealle ylös kaartavan nyppylän alle. Nyt ollaan jo lähellä Messiläntietä.

Mutkasta lähtee etuvasemmalle ylös uusi kapeahko polku. Polun alku ja itse polkukin ovat kuitenkin selkeitä. Tätä uutta polku ajellaan lähellä Messiläntietä Lettumäen suuntaan. Jossain vaiheessa uusi polku yhdistyy vanhaan Lettumäen päältä lähtevään polkuun. Jatketaan tätä polkua kunnes tullaan Lettumäen päälle. Lettumäki jää vasemmalle, tästä kurvataan vielä leveää reittiä oikealle Messiläntien ja Televisiotien risteykseen.

Reitin ensimmäinen osa Lettumäen Lenkurat Työläisille on ajettu. Tässä vaiheessa matkaa on taitettu vasta 6,6 km, mutta aikaa saattaa mennä tunti – tunti ja vartti. Kuvastaa sitä, että melko hidasta könyämistä on sattunut matkan varrelle. Toki vahvajalkaiset voivat taivaltaa tämän pätkän nopeamminkin.
Lähetetty minun Internetistä - Tällä Internet-vehkeellä
MC Kramppi
www.mckramppi.com

User avatar
Portti
Ylläpito
Posts: 3426
Joined: Mon Oct 10, 2005 18:55
Location: Hollola, Kuntakeskus
Contact:

Re: Reittikuvaus - Lettumäen Lenkurat ja TV-maston Töräytys

Post by Portti »

Reittikuvaus - osa 2:

Osa 2: TV-maston Töräytys

Messiläntieltä TV-maston juurelle

Messiläntien ja Televisiotien risteyksestä suunnataan ensin pienelle siirtymälle kohti Messilää. Siirtymän pituus on n. 400 metriä, jonka jälkeen käännytään vasemmalle hieman ennen kuin tien viereinen aukio päättyy ja ennen golf-kentän kulmaa. Aukion läpi vie polku kohti sen takakulmaa.

Kulmassa ison kiven jälkeen kurvataan tiukasti vasempaan metalliaidan vieressä kulkevalle polulle.

Aita päättyy jossain vaiheessa, mutta polku jatkuu. Älä lähde tässä vaiheessa oikealle vieville poluille. Jonkin matkan kuluttua täytyy kuitenkin valita oikea haara kohdassa, jossa oikealle vievä polku nousee pikkuruisen nyppylän päälle. Tämän jälkeen ylitetään vanha tienpohja tms. Sitten kierretään kaatunutta puuta pariin kertaan.

Siinä vaiheessa kun polku ei kierrä puita vaan kulkee kaatuneen puun yli, on aika kääntyä 90 astetta vasemmalle vievälle polulle. Tämä laskeutuu hetken kuluttua kohti kurun pohjaa, tosin ei aivan loppuun asti vielä. Sitten kierretään taas kaatunut puu vasemmalta ja mennään toisen kaatuneen puun yli. Sitten vaan vauhdikkaasti pientä juurakkojumppaa.

Jonkun ajan kuluttua aletaan lähestyä Televisiotietä. Sinnekin voi ajaa tässä vaiheessa, mutta lisäpolkuakin olisi tarjolla kun valitsee jonkun lukuisista oikealle kurvaavista Televisiotieltä poispäin suuntavista pienistä poluista. Sitten tulisi osata suunnistaa läheisen Pirunpesälle suuntaavaan pururadan yli. Sen toisella puolella olevan metsäalueen läpi pääsee vielä mukavia polkuja pitkin hieman pidemmälle Televisiotien varrelle.

Tässä vaiheessa on aika pienelle siirtymälle, sillä nyt lähdetään Televisiotietä pitkin oikealle. Pelkkää palautumista ei kuitenkaan ole tiedossa, sillä tietä pitkin noustaan TV-maston juurelle saakka.

TV-mastolta Pantanin Pyöränheittomäkeen

TV-maston juurella tulee vastaan metalliaita, jonka vierestä nousee polku oikealle ylös. Parempi vaihtoehto on kuitenkin 10 metriä aiemmin ylös lähtevä leveämpi polku. Tässä noustaan vielä hieman lisää ylöspäin.

Aita kääntyy jossain vaiheessa vasemmalle ja polku erkaantuu hieman kauemmaksi siitä. Tässä kohtaa on tärkeää olla tarkkana, houkutuksena on jatkaa tätä leveää enduromiesten polkua eteenpäin. Näiltä main lähtee kuitenkin oikealle pienempi polku, jonne tulisi kääntyä. Polun alku on kyllä näkyvillä, mutta sitä täytyy muistaa tarkkailla.

Tämä polku kaartaa hetken kuluttua oikealle ja sitten kun tullaan pienen kallionylityksen kohdalle, niin tässä kohti käännytään vasemmalle. Nyt polku on taas isompi. Itse asiassa mielenkiintoisen näköistä maisemaa kallioiden välissä. Jossain kohtaa tulee yksi risteyskin, josta mennään vasempaa haaraa. Mikäli tästä mennään vahingossa oikealle, niin edessä on Pirunpesän yläpuolella olevat retkipöydät. Käänny silloin takaisin.

Reitille kuuluva polku alkaa jossain vaiheessa laskeutua ja muuttuu hiljalleen pienemmäksi. Älä menetä kuitenkaan toivoasi, sillä polku yhtyy myöhemmin oikealta ylhäältä tulevaan enduroreittiin. Siitä vasemmalle alas ja hupi alkaa. Edessä on nimittäin makea, kurvaileva ja näille seuduille harvinaisen pitkä alamäkipätkä. Vaikka kyseessä lienee MTB-endurokisan pätkä, niin teknisesti polku ei ole kovin kummoinen. Todella hauska pätkä.

Tällä pitkällä alamäkiosuudella tulee vain seurata leveintä uraa vaikka jossain kohti voikin olla kurveissa houkutus antaa mennä suoraan alaspäin.
Hupi loppuu aikanaan ja ensimmäisen pururadan ylityksen jälkeen saadaan taas sykkeet ylös pienen nousun merkeissä. Kartan mukaan ollaan Villinpelloilla vaikka peltoja ei ole mailla eikä halmeilla. Ihan metsässä ollaan.

Hetken ajelun jälkeen vuorossa on toinenkin pururadan ylitys ja tässä kohtaa on taas oltava tarkkana. Houkutus olisi nimittäin jatkaa suoraan pururadan toiselta puolelta jatkuvalle polulle. Ei mennä kuitenkaan tänne vaan lähdetään muutaman metrin päästä vasemmalta pururadan toiselta puolelta lähtevälle polulle.

Etuvasemmalle olevan supan pohjalle ei kannata mennä, vaan kierretään supan pohja vasta kolmannelle polulle vasemmalle lähtien. Tässä on taas pieni nousu tiedossa. Kohta ylitetään pururata vielä kolmannenkin kerran. Ja taas noustaan hieman ylöspäin.

Sitten tupsahdetaankin leveälle polulle, joka onkin yllättäen Pantanin Pyöränheittomäkeen johtava polku. Tuttu polku Finlandia MTB:sta usealta vuodelta. Tätä lähdetään ajamaan etuoikealle.

Kohta ollaan Pyöränheittomäen juurella, joka noustaan ylös ja jatketaan polkua kunnes ollaan muutaman metrin päässä TV-mastolta tulevasta pururadasta.

Pantanin Pyöränheittomäeltä vedenottamolle

Ennen pururataa lähtee oikealle leveä polku, mennään sinne. Ihan kohta tulee risteys, josta valitaan oikeanpuoleinen reitti. Sitten kohta toinen haarautuma, jossa oikealle lähtee selvästi hennompi polku. Sinne kuitenkin mennään. Eli kolmesti oikealle.

Tämä on täysin uutta polkua, joka jatkuu varsin pitkään. Eksyäkään ei oikein voi kun ei ole mitään risteyksiä. Tämä kuuluu taas kategoriaan työmiehen polut kun alusta on enimmäkseen sammaltyyppistä varsin pehmeää. Ei oikein rullaa. Teknisesti ei kovin vaikeaa eikä korkeuseroja juurikaan. Silti sykkeet nousee.

Jossain vaiheessa tullaan taas ihmisten ilmoille pururadalle, jonka toisella puolella olevalle polulle jatketaan. Tämä on lyhyt polku sillä kohta tullaan toiselle pururadalle. Siihen päättyy uusi polku. Pururadan toiselta puolelta alkaa nimittäin vedenottamon yläpuolelle laskeva muutaman vuoden ikäinen polku. Tämä on alamäkipätkää. Alussa varsin loivaa, sitten hieman tasankoa kunnes lähdetään viimeiselle jyrkemmälle laskuosuudelle. Polku on koko ajan leveää ja selkeää.

Vedenottamon yläpuolella tullaan taas ulkoilureitille/pururadalle.

Vedenottamolta Aikun mutkaan

Pururataa lähdetään nousemaan vasemmalle. Ei mennä kuitenkaan pitkään sitä pitkin vaan käännytään oikealle alas johtavalle polulle. Tämä kiertää metalliaidan kulman ennen kuin lähtee alas kohti Iso Tiilijärven rantaa. Ollaan hyvin perinteisellä Iso Tiilijärven rantapolulla.

Järven rantaa ajellaan melko pitkään, hienoa polkua. Konkareille tiedoksi, että viime vuosina rantapolun loppuosa on vaihtanut paikkaa sillä hieman ennen järven kulmaa lähtee polkulinjaus vasemmalle pienen nyppylän päälle. Tämä linjaus päättyy nyppylän päälle pururadalle hieman ylemmäs kuin perinteinen linjaus.

Perinteistä viis seuraavassa vaiheessa, sillä heti pururadan toiselta puolen lähtee taas uutuuttaan hohtava polku, ei tarvitse enää ajaa siirtymää tässä kohti. Polku on vielä hennohko, mutta selvästi havaittavissa. Hidasta pätkää kuitenkin. Alussa on enemmän teknisempää kivikko-osuutta, voi jopa joutua jalkautumaan…tai sitten ei.

Polku ylittää kohti TV-mastoa nousevan kivikkoylämäen ja jatkuu sen toisella puolella. Hetki tämän jälkeen uusi polku yhtyy hieman vanhempaan, leveämpään polkuun. Kun tätä on menty hetki, niin ennen pientä nyppylänousua alkaa taas uusi polkupätkä eli käännytään oikealle hennommalle polulle.

Kun tullaan toiselle vanhalle leveälle polulle eli Televisiotien läheltä kohti Soisalmensuota laskevalle reitille, niin tämäkin ylitetään ensin muutama metri vasemmalle mennen. Tästä ensin tasaisempaa reittiä ja sitten lyhyehkö kohtuullisen jyrkkä nousu, jonka päällä vastassa t-risteys. Risteyksestä oikealle.

Tästä rinteen päällä menevää polkua hetkinen ja taas ulkoilureitin ylitys. Sen toiselta puolelta polku jatkuu hennompana, mutta kuitenkin selkeästi nähtävänä. Hetken kuluttua tullaan taas t-risteykseen. Vastassa on selkeästi leveämpi polku, jota lähdetään vasemmalle. Kohta lasketaan Soisalmensuon viereen, josta vasemmalle kunnes saavutaan pururadalle. Edessä on Aikun mutka ja varsinaisten polku-osuuksien loppu. TV-maston töräytystä on tässä vaiheessa ajettu 8,1 km ja koko reittiä 14,7 km.

Tästä voi lähteä moneen suuntaan. Esim. polkuja pitkin kohti Lahtea tai siirtymänä Hollolan kuntakeskukseen vaikka kahvitauolle. Ihmisten ilmoille VT12:n varten pääsee vaikka jatkamalla Aikun mutkasta suoraan (ei siis mutkasta oikealle pururataa pitkin). Kun ajaa n. 1,4 km tätä ulkoilureittiä välillä terveystie alittaen saavutaan VT12-tien varteen kuntakeskuksen itäpuolelle.

Reitti päättyy tähän.
Lähetetty minun Internetistä - Tällä Internet-vehkeellä
MC Kramppi
www.mckramppi.com

Post Reply