Kukonkoivun reitit Hollolassa

Keskustelua maastopyöräreiteistä Suomessa ja muualla. Avoin kaikille.
User avatar
Portti
Ylläpito
Posts: 3426
Joined: Mon Oct 10, 2005 18:55
Location: Hollola, Kuntakeskus
Contact:

Kukonkoivun reitit Hollolassa

Post by Portti »

Kukonkoivun alue Hollolan länsipuolella on jäänyt viime vuosina vähäisille ajoille. MTB-endurokisanhan järjestimme tuolla suunnalla kaksi kertaa muistaakseni vuosina 2004 ja 2005. Viime ja toissakesänä kävin etsimässä endurokisareittejämme ja viime syksynä ja tänä keväänä puolestaan ihan uusi reittejä.

Tässä hieman raporttia havainnoista. Ensin enduropätkien tilanne.

EK 1/7

EK:n alkua hieman vaikea löytää hakkuiden takia, suurimman osan pätkästä olen kuitenkin löytänyt. Alkuosuudella tehty hakkuita muutama vuosi sitten, hakkuujätteet siivottu kohtuullisen hyvin, mutta ongelmana se että isoja puita kaatunut sikin sokin reitille. EK:n loppupätkällä polku löydettävissä, mutta hyvin ahdas ajaa kun on varsin umpeen kasvanut. Ihan loppu jäänyt teollisuusalueen laajennusten alle.

EK 2

Alku jäänyt teollisuusalueen laajennusten alle. Polku löytyy myöhemmin, mutta aiemmin tehtyjen hakkuiden hakkuujätteet hankaloittavat ajoa huomattavasti. Takavaihtajan päivityspaikkoja jatkuvasti.

EK 3

Tämä on Tampere-tien eteläpuolella ja en ole käynyt siellä etsimässä polkuja.

EK 4

Myös tämä Tampere-tien eteläpuolella, ei havaintoa nykytilanteesta.

EK 5

Täälläkin tehty hakkuita. Alkumatkasta polku kuitenkin löytyy kun hakkuut olleet harvennushakkuita. Loppupätkällä isot avohakkuut ja hakkuujätettä ja polku hukassa.

EK 6

Parhaiten ajettavana säilynyt pätkä. Muuten löytyi reitti hyvin, mutta ihan loppua en onnistunut löytämään.


Kokonaisuutena katsoen vanhat enduropätkät ovat siis aika huonossa ajokunnossa. Onneksi nyt on alkanut löytymään uusia reittejä tuolla alueella, mm. kohtuullisen helmeä pätkää Ketarlammit -nimisten lampien ympäriltä. Raportoin näistä uusista löydöistä myöhemmin.

Jos jollakulla on reittitietämystä tuolta Kukonkoivun alueelta, niin saa avautua ja mielellään lähden myös yhdessä tutustumaan polkuihin tai näyttämään omia löytöjäni muille kiinnostuneille.
Lähetetty minun Internetistä - Tällä Internet-vehkeellä
MC Kramppi
www.mckramppi.com

markoui
Kramppilainen
Posts: 494
Joined: Sat Apr 17, 2010 17:01

Re: Kukonkoivun reitit Hollolassa

Post by markoui »

Jep - kiinnostusta on ko. aluetta kohtaan ja varmaankin myös jo jotakin annettavaa.
Nyt hieman kiireisiä arki-iltoja, mutta katsotaan kun kuunvaihde ylittyy...
Siitä mennään - mihin nokka näyttää.

User avatar
hape
Kramppilainen
Posts: 1017
Joined: Tue Oct 11, 2005 20:00
Location: TUORAKKA

Re: Kukonkoivun reitit Hollolassa

Post by hape »

Pitäsiköhän muistella niitä vanhoja motskari EM-enduroreittejä, taitaa olla karttakin tallella.

User avatar
Portti
Ylläpito
Posts: 3426
Joined: Mon Oct 10, 2005 18:55
Location: Hollola, Kuntakeskus
Contact:

Re: Kukonkoivun reitit Hollolassa

Post by Portti »

Nyt on yksi kokonaisuus tiedossa Kukonkoivun alueella. Nimenä olkoon vaikka Ketarlammin kierto. Tänään kävin ajamassa tuon läpi ja ensimmäistä kertaa sain ajettua koko setin ilman että tarvitsi karttaa lukea ja ilman harhaanajoja.

Reitti on lyhyehkö, n. tunnin verran polkupätkää. Yritin kartoittaa myös lisää pituutta reittiin Kotajärvi nimisen järven nurkilta kun se näytti kartan perusteella lupaavalta. Komea järvi olikin, mutta eipä tuosta järkevää settiä taida löytyä. Tuonne lähdetään läheltä samaa paikkaa, josta enduro-EK 5 lähti. Kotajärvi on kuitenkin EK:n lähtöön tulevan hiekkatien länsipuolella.

Joku ystävällinen sielu oli halunnut hankaloittaa järvelle menevällä polulla kulkemista laittamalla toistakymmentä kohtaa tukkoon polun yli laitettujen männynrunkojen avulla. Ilmeisesti moottoripyörien kulkua haluttu tällä estää kun välilä oli näkyvissä hentoja moottoripyörien jälkiä polun alussa.

Noh, tuo Ketarlammin kierto on kuitenkin ajettavissa ja seuraavassa viestissä tämän reitin reittikuvaus.
Lähetetty minun Internetistä - Tällä Internet-vehkeellä
MC Kramppi
www.mckramppi.com

User avatar
Portti
Ylläpito
Posts: 3426
Joined: Mon Oct 10, 2005 18:55
Location: Hollola, Kuntakeskus
Contact:

Reittikuvaus - Hollola, Kukonkoivu - Ketarlammin kierto

Post by Portti »

Ohessa Kukonkoivun suunnalla kulkevan Ketarlammin kierron reittikuvaus. Tässä myös linkit tänään ajamaani GPS-jälkeen, jossa on kyllä paljon enemmänkin jälkeä kun kävin myös Kotajärven nurkilla etsimässä reittejä.

Ensiksi Garminin reitti:
http://connect.garmin.com/modern/activity/505866619
Garminiin laitoin reittipisteitä, mutta ainakin minulla niistä näkyy vain joka toinen, joten niiden perusteella vaikea reittikuvauksessa kertoa minkä reittipisteen kohdalla ollaan. (Reitin pitäisi olla kaikkien katsottavissa, mutta minulla tuo kyllä kyselee tunnuksia.)

Sitten Sports Trackerin reitti:
http://www.sports-tracker.com/#/workout ... s48qn1v231
Tämä näkyville lähinnä sen takia, että otin siihen muutaman kuvan Ketarlampien nurkilla.

Reittikuvaus - Ketarlammin kierto

Reitti lähtee maastoon Taivalkujan päästä, jonne pääsee seuraavasti. Polje Kirkkotietä pitkin kohti Hollolan kirkonkylää. Jatka tietä eteenpäin Vesalan uudehkon asuinalueen jälkeen, jossa Kirkkotie ensin nousee hieman ja sitten laskee alas. Mäen jälkeen oikealle jää pellolle rakenteilla oleva uusi omakotialue, ohita vielä tämäkin. Kohta vasemmalle kääntyy Rouvintie, älä käänny vielä tänne vaan vasta seuraavasta vasemmalle Kievarintielle. Kurvaile Kievarintietä ensin oikealle, sitten vasemmalle. Jatka suoraa niin pitkälle kun tietä riittää, tie on tässä vaiheessa muuttunut Taivalkujaksi, jonka päästä lähtee polku suoraan eteenpäin. Sinne siis.

Ensi alkuun polku on nopeaa kangasmaastoa, teknisesti ei mitenkään hirveän vaativaa, mutta kivan mutkittelevaa ja vauhdikasta polkua. Kun saavut ensimmäiseen T-risteykseen, niin kurvaa oikealle ja seuraavasta risteyksestä puolestaan vasemmalle. Hieman myöhemmin on yksi Y-muotoinen risteys, josta jatketaan vasempaan haaraan. N. 700 m polkupätkän jälkeen tullaan isommalle metsäautotielle, johon tämän polkuosuus päättyy. Lähde metsäautotietä oikealle.

Tämä metsäautotie on ensi alkuun hieman kivikkoista, mutta muuttuu hakkuuaukion reunaan tultaessa helpommaksi siirtymätyyppiseksi reitiksi. Metsäautotietä poljetaan yht. n. 1,2 km, jonka jälkeen tullaan hiekkatien T-risteykseen. Tästä vasemmalle.

Kohta tullaan hieman aukeammalle seudulle ja tie alkaa laskea alaspäin. Aja pohjalla jonkin matkaa kunnes saavut ainakin alkukesästä kostealle kohdalle tiellä hieman ennen kuin tie alkaa kaartaa vasemmalle. Tästä kohtaa lähtee hyvin huomaamaton polun alku oikealle. Nyt ollaan Ketarlammin nurkilla. Mikäli olet tiellä vielä kun se alkaa taas nousemaan, niin olet mennyt hieman liian pitkälle.

Tuo viimeinen metsäautopätkä ja se ylämäki johon asti ei mennä, olivat muuten MC Krampin näillä seuduilla järjestettyjen MTB-endurokisojen kuutospätkää toisinpäin ajettuna. Niille, jotka muistavat seutua, tuo ylämäki toiseen suuntaan oli se kivikkoinen haastava alamäki, jossa myös kuvia kisailijoista on otettu.

Nyt ei siis sinne vaan tieltä käännyttiin oikealle huomaamattomalle polun alulle, joka lähtee kiertämään Ketarlampia. Mikäli hetken kuluttua oikealle jää puinen lintutorni, niin olet oikealla reitillä. Alkuvaiheessa tulee pari harjoitusnyppylää, ennen kuin haastavammat polunpätkät tulevat vastaan. Täällä on nimittään todellista työpätkää tarjolla.

Polku menee ylös-alas, kiertää välillä kaatuneita puita ja kivikkoakin löytyy. Suurta eksymisen vaaraa alkumatkasta ei ole. Tärkeintä on pysytellä hieman korkeammalla suolampien rannasta eli ei kannata mennä välillä vasemmalle rantaan suuntaaville poluille tässä vaiheessa.

Ketarlampia on kaksi kappaletta ja ne jäävät vasemmalle puolelle. Jossain vaiheessa polku alkaa hieman huomaamatta kurvaamaan kohti pohjoista ja kauemmaksi lammista ja sitten ollaankin huomaamatta aika korkean harjun päällä, mukavaa settiä. Tällä harjupolulla tulee jossain vaiheessa Y-risteys, kurvaa tästä oikealle.

Tätä muutama sata metriä kunnes tullaan kohtaan, jossa alkaa hakkuujätettä polulla. Älä mene jätteille saakka vaan kurvaa juuri ennen niiden alkamista takaoikealle hyvin huomaamattomalle polulle. Tästä alkaa mielenkiintoinen, haastava pätkä, jossa välillä mm. jännää sammaleen peittämää kivikkoa. Yhdessä vaiheessa oikealle jää hyvin syvä ja jyrkkä suppa eli korkealla ollaan siihen nähden. Polun hohtoa himmentää hieman muutama polulle kaatunut iso puu, joita ei oikein pääse kiertämään. Talutushommiksi siis menee välillä.

Tämä polku on kurvannut takaisin kohti Ketarlampia ja päättyy takaisin samalle leveämmälle polulle, josta on jo kerran aiemmin ajettu. Lähde tästä oikealle, mutta ei pitkään, sillä pääpolulta lähtee parinkymmenen metrin ajon jälkeen hieman pienempi polku alas vasemmalle kohti lammen/suon rantaa. Älä päästele kovaa, sillä kesken alamäkeä käännytään oikealla kohti rantapolkua.

Lyhyehköllä rantapolullakin on mukavasti haastetta, kivikkoa nimittäin. Polku tulee lammen luoteiskulmalla selvästi leveämmälle uralle, jossa on jotain kulkinetta poltettu, lieneekö armeijan Masin tms. jäännöksiä.
Tätä leveää uraa kymmenisen metriä ylöspäin kunnes vasemmalle nousee jyrkkä louhikkopolku harjun päälle. Talutushommia, mutta kun ollaan harjun päällä, niin kyllä siellä taas ajamaan pystyy. Tämä onkin jännä osuus. Vasemmalle jää suon keskellä olevat Ketarlammit, oikealle hieman kiinteämpi suoläntti ja näiden välissä menee korkea, kapea harju, jonka päällä kulkee polku. Tässäkin mukavasti teknistä haastetta ja kivikkoa. Kun harjua on ajeltu jonkun matkaa ja luulet että eihän se tästä mihinkään enää nouse, niin eiköhän edessä ole vielä aika rapea nousu selvästi aiempaa ylemmäksi. No nyt ollaan onneksi huipulla.

Huipulta kun lähdetään hiljalleen laskeutumaan, niin edessä on taas hyvin teknistä kivikkopolkua. Välillä taas helpottaa, mutta sitten vuorossa puoliteknistä kivikkoa ja hieman kumpuilevaa polkua. Eipä aikaakaan kun tullaan isomman polun T-risteykseen. Ketarlammit on nyt kierretty ja kierron alkupiste eli metsäautotieltä oikealle lähtenyt polku on aivan lähellä, välissä on kylläkin tuo EK 6:n kivikkolasku.

Ei mennä kuitenkaan tuonne kivikkolaskuun vaan lähdetään T-risteyksestä oikealla vastakarvaan kutospätkää. Tässä kohtaa on leveähköä uraa, joten ajolinjaa voi hieman tähtäillä kivien välistä. Eipä aikaakaan kun tullaan neljän polun risteykseen, tästä valitaan vasemman puoleinen polku.

Tämä polku kulkee melko pitkään varsin suoraan. Alussa on hieman kivikkoisempaa pätkää, vauhtia voi kuitenkin pitää reilusti ja leveyttä uralla löytyy. Jossain vaiheessa reitti muuttuu hieman helpommaksi ja näkyviin tulee kännykkämasto, jota kohti ollaan menossa. Jossain kohtaa tämän reitin ylittää kohtisuoraan endurokisan EK 1/7, joka on tässä kohtaa niin umpeen kasvanut, että se jää todennäköisesti huomaamatta.

Pääuraa seurataan kääntymättä risteäville poluille aina siihen saakka kunnes se kännykkämaston kohdilla muuttuu hiekkatieksi. Tämän jälkeen muutama kymmenen metriä, niin hakkuuaukean takakulmasta lähtee vasemmalle leveä ura. Sinne siis.

Hakuuaukean reunaa kulkeva polku päättyy metsänreunassa leveämmän metsäautotien T-risteykseen, josta mennään oikealle. Tätä uraa lyhyen matkaa kunnes vasemmalle kääntyy polku, jonne suunnataan. Nyt ollaan jo lähellä reitin alkupistettä. Pari polunristeystä oikealle ja edessä siintääkin asutusalue ja kohta ollaan siinä alkupisteessä.

Pituutta tällä reitillä taitaa olla vain n. 8 km, mutta aikaa saa menemään tunnin verran ellei hieman enemmänkin reitin haastavuuden takia.
Lähetetty minun Internetistä - Tällä Internet-vehkeellä
MC Kramppi
www.mckramppi.com

User avatar
Portti
Ylläpito
Posts: 3426
Joined: Mon Oct 10, 2005 18:55
Location: Hollola, Kuntakeskus
Contact:

Re: Kukonkoivun reitit Hollolassa

Post by Portti »

Harjoittelin http://www.paikkatietoikkuna.fi -nimisen palvelun käyttöä. Näyttäisi olevan Kansalaisen Karttapaikkaa pari napsausta edistyneempi systeemi. Saa Kansalaisen Karttapaikkaa isompaan ikkunaan maastokartat ja satelliittikuvat Suomesta. Näkyy pystyvän myös tekemään merkintöjä maastokarttaan ja julkaisemaan ne. Tässä ensimmäinen harjoittelun tulos, jossa lisäsin Ketarlammin kierto -reitin kiintopisteitä maastokartan päälle:

http://www.paikkatietoikkuna.fi/published/fi/8831

Julkaistun kartan zoomaus ja siirtely näyttää toimivan ja kiintopisteiden merkitkin näkyy. Ainakaan minulla ei kuitenkaan näy kiintopisteisiin lisäämäni selitteet.
Lähetetty minun Internetistä - Tällä Internet-vehkeellä
MC Kramppi
www.mckramppi.com

User avatar
Tase
Kramppilainen
Posts: 1598
Joined: Tue May 23, 2006 18:58
Location: Lahti - Karisto

Re: Kukonkoivun reitit Hollolassa

Post by Tase »

Vaikuttavan tarkkaa reittikuvausta. Hyvä Portti! Ehkä sinne länsipuolelle joskus?

User avatar
Jussi
Kramppilainen
Posts: 2373
Joined: Mon Oct 10, 2005 22:24
Location: Vääksy
Contact:

Re: Kukonkoivun reitit Hollolassa

Post by Jussi »

Onko muuten jotenkin kytkettävissä käyttöön foorumiin ominaisuus että paikkatietoikkunan kartat saisi upotettua foorumiin? Paikkatietoikkunahan antaa halutessaan koodin millä haluamansa kartan saa upotettua nettisivuille. Ominaisuus ei kuitenkaan toimi Foorumillamme. Ei ainakaan joskus vuosi.

Olisi ihan mukavaa kun välillä voisi karttalinkin sijasta laittaa juttunsa höysteeksi suoraan kartan.
Jussi Heikkilä
MC Kramppi
Vääksy

User avatar
Portti
Ylläpito
Posts: 3426
Joined: Mon Oct 10, 2005 18:55
Location: Hollola, Kuntakeskus
Contact:

Re: Kukonkoivun reitit Hollolassa

Post by Portti »

Jussi wrote:Onko muuten jotenkin kytkettävissä käyttöön foorumiin ominaisuus että paikkatietoikkunan kartat saisi upotettua foorumiin? ...
Paikkatietokanta tuottaa näköjään HTML-koodia, jonka voisi istuttaa jonnekin nettisivulle tms. Tässä phpBB-keskustelufoorumisoftassa ei kuitenkaan näyttäisi olevan mahdollista sallia HTML-koodin käyttöä viesteissä. (Paitsi ilmeisesti jos asentaisi jotain epävirallisia MOD-lisäosia.) Syy tähän lienee HTML-koodin viesteissä aiheuttamat tietoturvariskit.
Lähetetty minun Internetistä - Tällä Internet-vehkeellä
MC Kramppi
www.mckramppi.com

User avatar
Portti
Ylläpito
Posts: 3426
Joined: Mon Oct 10, 2005 18:55
Location: Hollola, Kuntakeskus
Contact:

Re: Kukonkoivun reitit Hollolassa

Post by Portti »

Lähtöpään lisälenkki/EK7

Viikko sitten lauantaina kun käytiin ajamassa tuolla Kukonkoivun suunnalla, niin tuli mukavasti hieman lisälenkkiä aiemmin kuvaamaani reittiin. Tuolloin ajettiin family-Uiton vinkkaamana EK7:n loppupätkää väärään suuntaan ja päädyttiin mukavalle lisäpolulle, josta saa reitille lisämittaa aiempaan verrattuna.

Itse olin pari kertaa ajanut tuota EK7-osuutta, mutta olin hylännyt sen reittivaihtoehdon kun polku on niin pahasti umpeen kasvanut. Puskemalla umpeen kasvaneen osuuden läpi polku aukeaa kuitenkin ja luvassa on hyvää settiä, jota en itse ollut aiemmin löytänyt.

ST1:n suunta

Tuolla lauantailenkillä kurvattiin myös Ketarlammin kiertopolun jälkeen kohti Kukonkoivun ST1:stä, mutta kun karttaa ei tuolloin ollut mukana ja tuli vedettyä vanhojen muistikuvien perusteella niin optimaalista reittiä ST1:lle ei tuolloin löydetty vaan käännyttiin yhdessä kohti turhan paljon itään kun olisi vaan pitänyt jatkaa risteyksessä samaa polkua eteenpäin.

Alkuviikosta kävin kartan (ja ennakkosuunnittelun) kanssa ajamassa samalla suunnalla ja nyt on kartoitettuna parempi reitti huoltsikan lähelle, jota voi käyttää kivana lisäsilmukkana reitillä vaikka ei huoltoasemalle suuntaisikaan.

Tällä reitillä hyödynnetään mm. EK2:n loppuosaa väärinpäin ajettuna, jonka jälkeen pienen siirtymän jälkeen ajetaan EK6:ta oikeaan suuntaan kunnes tullaan lauantailenkillä mukana olleille tuttuun neljän polun risteykseen, josta myös lähdetään tälle silmukalle.

Tampere-tien eteläpuoli/EK3 ja EK4

Loppuviikosta kävin vielä kerran tuolla suunnalla ajatuksena käydä katsomassa ST1:n kohdalta Tampere-tien eteläpuolta, jossa ajettiin enduro-kisamme EK3 ja EK4. Täällä en ollut käynyt kertaakaan moneen vuoteen.

Löydökset olivat seuraavat: ST1:n kohdalta kun menee tien toiselle puolelle hiekkatielle, niin vastassa on heti tiukat portit/aidat, joiden yli pääsee kuitenkin nostamalla pyörän yhden portin yli. Hiekkatie vie alas hiekkamontulle, josta on otettu hiekkaa rutkasti endurokisa-aikojen jälkeen, joten maisema on muuttunut melkoisesti.

EK3:n alkupään tienoille en vielä löytänyt kun lisähaastetta tuo se, että paikalla on motocross/enduro-moottoripyöräilijöiden portit ja rata, jossa oli kavereita ajelemassa kun kävin paikalla. Voi olla, että EK3 vielä, löytyy, mutta voi olla että se on mennyttä. EK4:n osalta on mahdollista, että se on ehjemmässä kunnossa, mutta sinnekään en tällä kertaa ehtinyt. Täytyy käydä joku toinen kerta paremmalla ajalla tutkimassa aluetta lisää.

Pistän jossain vaiheessa reittikarttaa + tarkennettua reittikuvausta noista lisäpätkistä kunhan tulee ajettua sopiva reittijälki.
Lähetetty minun Internetistä - Tällä Internet-vehkeellä
MC Kramppi
www.mckramppi.com

User avatar
Jussi
Kramppilainen
Posts: 2373
Joined: Mon Oct 10, 2005 22:24
Location: Vääksy
Contact:

Re: Kukonkoivun reitit Hollolassa

Post by Jussi »

Vielä joutuu 4 vuotta odottamaan mutta sitten saatte kyllä melkoisen polkutehtaan sinne Hollolan metsiin. Tarkoitan tietenkin Jukolan viestiä.
Jussi Heikkilä
MC Kramppi
Vääksy

User avatar
Portti
Ylläpito
Posts: 3426
Joined: Mon Oct 10, 2005 18:55
Location: Hollola, Kuntakeskus
Contact:

Re: Kukonkoivun reitit Hollolassa

Post by Portti »

Jussi wrote:Vielä joutuu 4 vuotta odottamaan mutta sitten saatte kyllä melkoisen polkutehtaan sinne Hollolan metsiin. Tarkoitan tietenkin Jukolan viestiä.
Joo, voi olla Jukolan jälkeen noille seuduille tampattu paljon uusia polkuja.
Lähetetty minun Internetistä - Tällä Internet-vehkeellä
MC Kramppi
www.mckramppi.com

User avatar
Portti
Ylläpito
Posts: 3426
Joined: Mon Oct 10, 2005 18:55
Location: Hollola, Kuntakeskus
Contact:

Re: Kukonkoivun reitit Hollolassa

Post by Portti »

Tänään käytiin Antin ja JussiH:n kanssa ajamassa tuo pidempi versio Ketarlammin kierrosta. Nyt alkaa olemaan aika hyvää settiä tarjolla.

Tällä kertaa ajoimme Ketarlampien ympäri myötäpäivään, mikä oli aika passeli ajosuunta kun niin päin ajettuna kokonaisuus on selvästi alamäkivoittoinen. Esim. kapea harjupolku on huomattavasti ajettavampi tähän suuntaan. Lampien kierron jälkeen tiedossa on kuitenkin vielä nousua meni mihin suuntaan hyvänsä. Me ajoimme EK6:n kivikkomäen ylöspäin ja on kyllä rapsakka nousu.

Tämä kokonaisuus on n. 14 km pitkä siitä kun lähdetään polulle Taivalkujan päästä siihen kun palataan samoille nurkille. Tällä osuudella on n. 13 km polkua ja välissä yksi n. 1 km hiekkatiesiirtymä. Aikaa meillä meni tällä polkuosuudella n. 1:50 h, tosin osa tästä käytettiin raivaushommissa.

Tässä versiossa joutuu jonkin verran ajamaan samoja polkuja kahteen suuntaan EK 1/7-osuudella ja alun/lopun asuinalueen nurkilla. Yleensä pyrin välttämään samojen polkujen ajamista, mutta nuo ovat sen verran hyviä polkuja, että eiköhän tuo näinkin mene.

Family-Uitto oli selkeästi käynyt hoitamassa sovitun raivausvelvoitteensa EK1/7:n umpipusikossa, joka on tämän ansiosta aivan hyvin ja selkeästi ajettavissa. Nyt tuo pätkä on oikein hyvä. Hyvää työtä!

Mekin hoidimme omaa osuuttamme sillä Antilla oli repussa saha, jota myös käytimme. Raivasimme muutaman polulle kaatuneen kohtuullisen ison puun kokonaan pois polulta Ketarlampien takana olevalla syvän supan vieressä menevällä polulla. Lisäksi muutaman katkaistavaksi liian ison puun osalta sahasimme oksia pois, niin että vaikka niiden kohdalla joutuu edelleen jalkautumaan, niin niiden ylittäminen on nyt huomattavasti aiempaa helpompaa. Nyt tuokin polkuosuus on aiempaa sujuvammin ajettavissa.

Tuossa tämän kertaisen setin Sports Tracker -jälki, jossa mukana myös siirtymä kotoa ABC:lle ja siitä takaisinpäin kohti polkujen alkua:

http://www.sports-tracker.com/#/workout ... 4mc3qd3i2c
Lähetetty minun Internetistä - Tällä Internet-vehkeellä
MC Kramppi
www.mckramppi.com

tane
Apupyörät alla
Posts: 3
Joined: Wed Jul 09, 2014 18:46

Re: Kukonkoivun reitit Hollolassa

Post by tane »

kävin toista kertaa ajelemassa tuolla päin, ensimmäinen kerta meni ketarlammen ympäri, ja sielläkin lähinnä tunkatessa. Tällä lenkillä hävisi jossain vaiheessa polku ja piti talutella harvennushakkuualueen läpi takaisin tielle...

tässä viimeisin lenkura, miten lie näkyy muille?

http://www.paikkatietoikkuna.fi/published/fi/9298

User avatar
Portti
Ylläpito
Posts: 3426
Joined: Mon Oct 10, 2005 18:55
Location: Hollola, Kuntakeskus
Contact:

Re: Kukonkoivun reitit Hollolassa

Post by Portti »

tane wrote:kävin toista kertaa ajelemassa tuolla päin, ensimmäinen kerta meni ketarlammen ympäri, ja sielläkin lähinnä tunkatessa. Tällä lenkillä hävisi jossain vaiheessa polku ja piti talutella harvennushakkuualueen läpi takaisin tielle...

tässä viimeisin lenkura, miten lie näkyy muille?

http://www.paikkatietoikkuna.fi/published/fi/9298
Paikkatietoikkuna näkyy mainiosti. Mitenkäs sinne saa tuon reittiviivan?

Itse reitti näyttää tuolla menevän aika eri poluilla kuin tuo Ketarlammin Kierto -reitti. Olet ilmeisesti ajellut Kiikunlähteeltä etelään mm. moottorikelkkauria pitkin.
Lähetetty minun Internetistä - Tällä Internet-vehkeellä
MC Kramppi
www.mckramppi.com

User avatar
Portti
Ylläpito
Posts: 3426
Joined: Mon Oct 10, 2005 18:55
Location: Hollola, Kuntakeskus
Contact:

Re: Kukonkoivun reitit Hollolassa

Post by Portti »

Tässäpä sanallista reittikuvausta muutama viesti ylempänä mainitusta pidemmästä Ketarlammin Kierto-versiosta.

Garmin Connectin GPS-jälki reitistä löytyy tuolta (sisältää myös siirtymän kotoa ABC:lle ja siitä takaisinpäin kohti polkujen alkua Taivalkujan päästä).

http://connect.garmin.com/modern/#course/7287409

Reittikuvaus - Ketarlammin Kierto - v2:

Matkaa reitillä on n. 14 km, ajoaika lienee n. 1:30 h luokkaa.

Reitin alkupiste - Taivalkuja - Hollola

Reitti lähtee maastoon Taivalkujan päästä, jonne pääsee seuraavasti. Polje Kirkkotietä pitkin kohti Hollolan kirkonkylää. Jatka tietä eteenpäin Vesalan uudehkon asuinalueen jälkeen, jossa Kirkkotie ensin nousee hieman ja sitten laskee alas. Mäen jälkeen oikealle jää pellolle rakenteilla oleva uusi omakotialue, ohita vielä tämäkin. Kohta vasemmalle kääntyy Rouvintie, älä käänny vielä tänne vaan vasta seuraavasta vasemmalle Kievarintielle. Kurvaile Kievarintietä ensin oikealle, sitten vasemmalle. Jatka suoraa niin pitkälle kun tietä riittää, tie on tässä vaiheessa muuttunut Taivalkujaksi, jonka päästä lähtee polku suoraan eteenpäin. Sinne siis.

Taivalkujan kangaspolut

Taivalkujan päästä lähtevät polut ovat tyypiltään nopeaa kangasmaastoa, teknisesti ei mitenkään hirveän vaativaa, mutta kivan mutkittelevaa ja vauhdikasta polkua. Korkeuseroja tällä osuudella on hyvin vähän.

Kun saavut ensimmäiseen T-risteykseen, niin kurvaa oikealle ja seuraavasta risteyksestä puolestaan vasemmalle. Hieman myöhemmin on yksi Y-muotoinen risteys, josta jatketaan jyrkästi oikealle kurvaavaan haaraan. Tämä polkuosuus päättyy metsäautotielle, jota ajetaan n. 80 metriä oikealle ja käännytään sen jälkeen vasemmalle lähtevälle pienelle polulle. Tämä polun alku saattaa helposti jäädä huomaamatta, mutta hyvänä merkkinä toimii polun alkukohdalla metsäautotien vasemmalle puolelle olevassa männynrungossa oleva sininen maalitäplä.

Tämä polkuosuus on taas mukavaa vauhdikasta pätkää ja sitä jatkuu pitkään. Tällä osuudella eksymisen vaaraa ei hirveästi ole. Kerran yhdessä alamäkinyppylässä kurvaa toinenkin polku etuvasemmalle, mutta siinäkin jatketaan vain pääpolkua. Välillä ylitetään yksi metsäautotie, jonka toisella puolella polku jatkuu. Täällä saa tykittää. Loppuosa tästä polusta on vanhaa endurokisamme EK1/7-pätkää. Tämä osuus päättyy parin nyppylän jälkeen kun vastaan tulee selvästi leveämpi ura/polku. Kapeampi polku jatkuisi leveän uran toisellakin puolella, mutta ei mennä sinne.

Tämä polkuosuus on n. 2 km.

Kukonkoivun silmukka

Kapean polun jälkeen lähdetään oikealle leveämmälle uralle kohti Kukonkoivun silmukkaa. Tällä osuudella polut muuttuvat erityyppiseksi kuin alkuosuudella. Nyt ajetaan leveitä reittejä, joissa varsinainen ajoura on kuitenkin useimmiten kapea. Poluilla on kohtuullisen paljon maakiviä. Mikäli saa hyvän flown päälle ja onnistuu ajamaan sopivasti kiviä väistellen/ylittäen niin täälläkin voi pystyä ajamaan vauhdikkaasti, mutta jos ajo ei kulje niin kivikko saattaa alkaa tökkimään pahasti. Korkeuserot ei täälläkään suuria, pientä nyppylää kuitenkin.

Leveää uraa ajetaan siihen saakka kunnes tullaan neljän polun risteykseen. Tästä lähdetään vasemmalle, jossa ajetaan Kukonkoivun ST1:n lähelle vievä silmukka ja palataan takaisin samaan neljän polun risteykseen päinvastaisesta suunnasta kuin mistä risteykseen alkujaan saavuttiin.

Vasemmalle siis lähdettiin neljän polun risteyksestä ja tätä polkua ajellaan muutama sata metriä kunnes tullaan T-risteykseen, josta lähdetään oikealle. Tätä pudotellaan eteenpäin ja ylitetään yhdessä vaiheessa yksi kivikko/hiekkapolku. Ei sinne vaan eteenpäin. Polku kurvaa myöhemmin leveälle suoralle, jonka oikella reunalla on muutamia puisia tähystystorneja.

Suoraa ajetaan eteenpäin kunnes muistaakseni kolmannen tornin kohdalta lähtee vasemmalle selkeä polun alku. Tässä oli endurokisamme EK2:n maali. Kakkospätkää ajetaan vastavirtaan, polku on hieman kumpuilevaa ja mutkittelevaa leveää spooria.

Jossain vaiheessa tullaan lähelle teollisuusalueen rajaa ja edessä on polun risteys, josta lähdetään oikealle. Tämä polku seuraa lähellä teollisuusalueen reunaa olevaa aitaa kunne päättyy hiekkatielle. Nyt seuraa reitin ainoa siirtymätaival kun hiekkatietä lähdetään oikealle. Hiekkatietä ajetaan n. kilometrin verran kääntymättä millekään sivutielle.

Seuraava polku seurailee enduro-EK6-pätkää ja sen alkukohta löytyy kun hiekkatie ensin kurvaa jyrkästi vasemmalle ja ohittaa toisen vasemmalle kääntyvän hiekkatien risteyksen. Hetki tämän jälkeen loivasti etuoikealle lähtee leveä polun alku kohdassa, jossa tie kääntyy loivasti vasemmalle ylämäkeen. Lähdetään tälle polulle.

Polun alku on helpohkoa, mutta hiljalleen kivien määrä lisääntyy ja huomaatkin vaativuusasteen myös kohonneen. Muutaman sadan metrin jälkeen tullaan samaan neljän polun risteykseen, josta tälle Kukonkoivun silmukalle alunperinkin lähdettiin.

Kangaspolkujen lopusta neljän tien risteykseen vievä ura on vajaan kilometrin mittainen. Silmukan pituus neljän polun risteyksestä takaisin siihen on n. 3,5 km.

Ketarlammin kierto

Neljän polun risteyksestä lähdetään vasemmalle varsinaiselle Ketarlammin kierrolle. Tämä osuus on selkeästi teknisin tällä reitistöllä ja nyt alkaa löytymään myös korkeuseroja kunnolla. Polut ovat välillä niin kivikkoisia, että silloin tällöin joutuu myös taluttelemaan. Korkeuserojen ja teknisen haastavuuden ansiosta tämä on varsinaista työpätkää. Maisemat ovat välillä aika hienoja.

Ensin siis vasemmalle neljän polun risteyksestä EK6:sta seuraten. Tätä ei tarvitse kuitenkaan pitkään jatkaa kun vasemmalle kääntyy kapeahko, mutta selkeästi havaittava polku, jonne käännytään.

Tässä on alkuun tiedossa puoliteknistä kivikkoa, mutta kuitenkin ajettavaa. Kumpuilevaakin on. Sitten noustaan taas ylös ja vastassa on ihan kokotekninen kivikko, jossa hieman taitavampikin kuski joutuu talutushommiin. Teknisemmän kivikon jälkeen polku ensin tasaantuu ja lähtee sitten laskemaan alaspäin. Teknisyysaste kohtuullinen, täysin ajettavaa polkua. Kannattaa katsella maisemiakin vaikka alaspäin ajettava polku onkin aika makeaa pudotella. Ollaan nimittäin kapean, korkean harjun päällä. Oikella Ketarlammit ja vasemmalla suoläntti.

Harjupolku tasaantuu välillä kunnes harju alkaa loppua, jolloin käännytään oikealle alas kohti Ketarlammin rantaa. Alempana on taas hankala kivikko, kannattanee jalkautua. Alhaalla leveää uraa ihan pikkuisen oikealle (tässä on jotain poltettu) ja suon reunalle vasemmalle kapealle polulle.

Tällä lyhyellä rantapolullakin on mukavasti haastetta, kivikkoa nimittäin. Polku nousee Ketarlampien välissä ylöspäin, jolloin käännytään vasemmalle ylöspäin. Hieman ylempänä tullaan ensin aavistuksen leveämmälle uralle. Tätä parikymmentä metriä ja sitten etuvasemmalle lähtevälle vaikeasti havaittavalle kapealle polulle. Eli ei jatketa pitkään tätä leveämpää polkua tässä vaiheessa. Tälle polulle palataan vielä myöhemmin.

Kapea, lähes huomaamaton polku kiipeää hiljalleen ylöspäin. Jossain vaiheessa huomaatkin, että vasemmalle jää syvä suppa. Oho, jännä paikka. Tämä on mielenkiintoinen, haastava pätkä, jossa välillä mm. jännää sammaleen peittämää kivikkoa. Polun hohtoa himmentää hieman muutama polulle kaatunut iso puu, joita ei oikein pääse kiertämään, joskin muutama näistä on raivattu pois tutustumisretkien aikana. Hieman talutushommia runkoja ylittäessä on tiedossa, mutta aika mukavasti tässä jo pystyy ajelemaan.

Tätä muutama sata metriä kunnes tullaan kohtaan, jossa alkaa hakkuujätettä polulla. Älä mene jätteille saakka vaan kurvaa juuri ennen niiden alkamista takavasemmalle. Sitten tätä polkua eteenpäin, yhdessä kohtaa lähtee oikeallekin polku, mutta ei mennä sinne. Polku menee välillä mukavaa kumpuilevaa alamäkivoittoista harjupätkää. Kivaa.

Kohta tullaan takaisin Ketarlampien yläpuolelle. Tässä vaiheessa on tärkeää jatkaa yläpoluilla, lammet oikealla puolella. Polku menee ylös-alas, kiertää välillä kaatuneita puita ja kivikkoakin löytyy. Suurta eksymisen vaaraa ei ole.

Jossain vaiheessa Ketarlammin jäävät hieman takaoikealle ja polun vasemmalla puolella on puinen tähystystorni. Kohta tämän jälkeen vastaan tulee hiekkatie, jota pitkin EK6 myös aikanaan meni. Nyt ollaan reitin alimmallak kohdalla. Hiekkatietä lähdetään oikealle ja kohta edessä on kohtuullisen rapea nousu, jossa on kaupan päälle irtokivikkoakin. Mäki ei lopu ensimmäiseen jyrkkään osuuteen vaan sen jälkeen vastassa on vielä pari nyppylää ennen huippua. Jos tämä mäki menee ylös asti nollilla, niin voit taputtaa itseäsi selkään.

Hetki vielä tätä polkua, niin ollaankin samassa kohtaa, josta lähdettiin EK6-reitiltä Ketarlammin kiertoon. Vielä hetki suoraan, niin ollaan taas tutussa neljän tien risteyksessä. Ketarlammit on kierretty ja lähdetään takaisinpäin.

Ketarlampien kierron pituus on n. 3 km.

Neljän polun risteyksestä takaisin

Neljän polun risteyksestä lähdetään vasemmalle vastavirtaan samaa reittiä kuin aiemminkin. Tämä oli siis sitä leveää hieman kivikkoista uraa. Jossain vaiheessa pitäisi huomata, että uran yli poikittain menee tuttu EK1/7-pätkä, jota lähdetään taas vasemmalle.

Tätä seurataan samoja jälkiä kuin aiemminkin, ylitetään välillä yksi metsätie ja jatketaan polulla kunnes tullaan toiselle metsätielle. Tätä oikealle se 80 m ja käännytään oikealle kapealle, tutulle uralle. Tätä jatketaan kunnes tullaan tuttuun Y-risteykseen, jossa käännytäänkin oikealle eli mennään aiemmin ajamattomalle pätkälle. Tämä päättyy metsätielle, jota lähdetään ajamaan vasemmalle. Hetken kuluttua hakkuuaukean reunalta lähtee oikealle toinen metsätie, ei mennä sinne vaan jatketaan samalla hieman kivikkoisella tiellä kunnes oikealle lähtee hieman huomaamaton polku eli Empun silmukka. Tällä polulla on pari risteystä oikealle ja pari puun ylitystä kunnes polku palaa samalle metsätielle. Tätä hetki vasemmalle kunnes oikealle lähtee selkeästi havaittava polku. Sinne.

Hetken kuluttua etuoikealla alkaa siintämään tuttu asuinalue, josta poluille alunperin lähdettiin. Ei mennä kuitenkaan takaisin Taivalkujan päähän vaan jatketaan asuinalueen vasemmalla puolelle menevää polkua, joka muuttuu hieman pienemmäksi oikealle käännyttävän risteyksen jälkeen. Polku päättyy jälleen yhdelle hiekkaiselle metsäautotielle.

Tästä hetki oikealle kunnes tie kurvaa alas ja jyrkästi vasemmalle. Kurvista lähtee oikealle pari polkua, jotka nousevat kukkulan päälle. Sinne siis. Kukkulan päällä pysytään oikealla kunnes tullaan toiselle hiekkatielle. Tätä parisataa metriä oikealle, niin saavutaan asfalttitielle Kirkkotien viereen. Reitti päättyy tähän.
Lähetetty minun Internetistä - Tällä Internet-vehkeellä
MC Kramppi
www.mckramppi.com

tane
Apupyörät alla
Posts: 3
Joined: Wed Jul 09, 2014 18:46

Re: Kukonkoivun reitit Hollolassa

Post by tane »

Portti wrote:
tane wrote:kävin toista kertaa ajelemassa tuolla päin, ensimmäinen kerta meni ketarlammen ympäri, ja sielläkin lähinnä tunkatessa. Tällä lenkillä hävisi jossain vaiheessa polku ja piti talutella harvennushakkuualueen läpi takaisin tielle...

tässä viimeisin lenkura, miten lie näkyy muille?

http://www.paikkatietoikkuna.fi/published/fi/9298
Paikkatietoikkuna näkyy mainiosti. Mitenkäs sinne saa tuon reittiviivan?

Itse reitti näyttää tuolla menevän aika eri poluilla kuin tuo Ketarlammin Kierto -reitti. Olet ilmeisesti ajellut Kiikunlähteeltä etelään mm. moottorikelkkauria pitkin.
Voi hyvinkin olla kelkkareittiä tuo, osan pätkää meni vieressä motocross ura... Jonkunverran tuolla on suht isoakin polkua joita ei ole peruskartassa lainkaan, toisaalta taas enemmistö peruskartan pienimmistä poluista on hävinnyt kokonaan näkyvistä...

Sports-trackeristä saa ulos gpx reitin ja http://www.gpsvisualizer.com/map_input?form=googleearth tuolla muuntaa sen kmz-muotoon (kml kokeiltu, ei toimi) niin paikkatietoikkuna osaa sen käsitellä. PTI:ssä pitää olla kirjautuneena omilla tunnuksilla jotta tuo reitin tuonti onnistuu 'omien aineistojen tuonti'-namikasta, oikeanpuolimmaisin nappi alimmalla rivillä työkalupalkissa.

User avatar
Portti
Ylläpito
Posts: 3426
Joined: Mon Oct 10, 2005 18:55
Location: Hollola, Kuntakeskus
Contact:

Re: Kukonkoivun reitit Hollolassa

Post by Portti »

Ohessa tanen vinkin mukaisesti Paikkatietoikkunan maastokarttapohjalle siirretty Ketarlammin kierto v2:n GPS-jälki.

http://www.paikkatietoikkuna.fi/published/fi/9346
Lähetetty minun Internetistä - Tällä Internet-vehkeellä
MC Kramppi
www.mckramppi.com

User avatar
Portti
Ylläpito
Posts: 3426
Joined: Mon Oct 10, 2005 18:55
Location: Hollola, Kuntakeskus
Contact:

Re: Kukonkoivun reitit Hollolassa

Post by Portti »

Eilen kävin Kukonkoivussa Tampere-tien eteläpuolen reittejä ihmettelemässä.

Enduro-EK4-pätkää Paskurinsupissa ajelin osan matkaa. Sen osalta reitti löytyi kyllä, mutta ei ollut kovin hyvässä kunnossa, hieman hakkujätettä oli polulla, tosin pystyi kyllä ajamaan. Lisäksi metsäkoneen jäljet reitillä + reitin käyttämättömyys => en nauttinut.

Tämän jälkeen kävin myös lähellä olevaa Vähämaantie-nimistä hiekkatietä ajelemassa ja ihmettelemässä siitä lähteviä sivureittejä. Tuollaisia vanhoja mökkitietyyppisiä tuntuivat olevan, ei mitään kummoista polkua löytynyt. Lopulta päädyin Tennilään, josta tulin maantiesiirtymällän pois.

Summa summarum: Tre-tien eteläpuolelta ei löytynyt kummoista ajettavaa.
Lähetetty minun Internetistä - Tällä Internet-vehkeellä
MC Kramppi
www.mckramppi.com

User avatar
Portti
Ylläpito
Posts: 3426
Joined: Mon Oct 10, 2005 18:55
Location: Hollola, Kuntakeskus
Contact:

Re: Kukonkoivun reitit Hollolassa

Post by Portti »

Kävin tänään aamulenkillä Ketarlammin suunnalla etsimässä lisäpolkua sekä tarkistamassa entisten polkujen kuntoa kun Antti eilen tuolla lenkkiketjussa kertoi, että reittien varrella oli lippusiimaa.

Motskari-tuhot:

Lippusiimat olivat tänä viikonloppuna ajetun moottoripyöräendurokisan eli Vesijärviajon reittimerkintöjä. Moottoripyöräilijät olivat ajaneet meidän maastopyöräendurokisan ek6:ta pitkin ja rouhineet sieltä kiviä/louhikkoa selvästi aiempaa enemmän esille. Motskarireitti näytti jatkuvan ek6:n isoa alamäkeä kohti, mutta siellä asti en itse käynyt toteamassa tuhojen laajuutta. Valitettavasti tuo ek6-osuus on nyt maastopyöräilyn kannalta huonompi kuin aiemmin, ajettavissa kylläkin.

Muilta osin Ketarlammin Kierto -reitistö oli kunnossa.

Uudet polkulöydöt:

Kävin etsimässä lisäpolkuja Ketarlammin länsipuolelta kun kartan mukaan sieltä voisi vielä lisäpolkuja löytyä. Kerran olinkin tullut pohjoisesta Kiikunlähteen suunnalta samoille poluille, joita nyt lähdin kartoittamaan.

Mielenkiintoisia löydöksiä löytyi kun lähti aiemman reitistön lähes pohjoisimmasta kohdata menevää selkeää polkua kohti etelää. Tämän polun risteys on selkeästi nähtävillä, mutta ison puun ylityksen joutuu tekemään polulle päästäkseen. Oheisessa maastokartassa sininen reittiviiva on tämän päivän reittiä ja siinä nimenomaan Ketarlammin länsipuolella oli tätä uutta reittiä. Kartassa punainen viiva on aiempi Ketarlammin Kierto -reitistö.

http://www.paikkatietoikkuna.fi/published/fi/9948

Aiemmalta reitiltä kun lähtee tälle reitille, niin ensin on haastava hyvin kivikkoinen alamäki, sitten reitti menee jonkin aikaa teknisesti helppoa leveää kelkkauraa. Jossain vaiheessa tuo kelkkaura hiipuu ja polku muuttuu kapeammaksi ja hieman teknisemmäksi. Tämä osuus on käyttämättömän näköistä polkua ja välillä polku meinaa hukkua kokonaan. Pientä nyppylää polulla kohtuullisesti. Ihan mielenkiintoista settiä.

Tämä osuus päättyy leveämmälle kelkka/moottoripyöräuralle hyvin lähelle hiekkatien päässä olevaa silmukkaa. Ketarlammilta katsottuna hieman lounaan suunnalla ollaan tässä vaiheessa. Tästä pääsisi kerran aiemmin ajamaani polkua kohti Ketarlammin ja suon välissä menevää korkeaa harjupolkua. Tätä ketunlenkkiä voisi harkita otettavan mukaan Ketarlammin Kierto -reittiin. Huonona puolena tässä on se, että Ketarlammin harjupolkua joutuu ajamaan kahteen kertaan. Täytyy käydä ajamassa tätä osuutta vielä uudelleen.

Tällä kertaa en mennyt tuonne harjupolulle takaisin vaan yritin löytää Markon aiemmin mainitsemaa hiekkatien pään silmukasta kohti etelää lähtevää polkua. Tällainen löytyikin, se oli myös Vesijärviajon reittiä ja moottoripyörien mylläämää. Ajamaan siellä pystyi kuitenkin, tosin ei ihan minun suosikkipolkua. Tämä leveämpi polku kääntyy jossain vaiheessa kohti pohjoista, mutta siitä lähtee oikealle etelään kapeampi myöskin moottoripyörien mylläämä polku, joka päättyy ek6:n varrelle. Tämä saattaa olla Markon mainitsema sienestyspolku.
Lähetetty minun Internetistä - Tällä Internet-vehkeellä
MC Kramppi
www.mckramppi.com

User avatar
Portti
Ylläpito
Posts: 3426
Joined: Mon Oct 10, 2005 18:55
Location: Hollola, Kuntakeskus
Contact:

Re: Kukonkoivun reitit Hollolassa

Post by Portti »

Tänään tuli lisättyä polkutuntemusta Ketarlammin länsipuolella kun Markon ja Antin kanssa kurvailtiin siellä sikinsokin. Nyt on hallussa toissapäivänä etsimäni ketunlenkki, josta saa mukavan lisän reitistöön. Huonona puolena tässä lenkissä on se, että joutuu ajamaan kahteen kertaan hieman matkaa isomman Ketarlammin lammen ja suon välistä harjannepolkua. Noh, ihan hyvää polkua tuo tuplapätkä on joten istuu minusta reitistöön passelisti.

Tänään tuli myös ajettua ihan uusiakin polkupätkiä. Jotkut näistä ihan potentiaalisia, jotkut sellaisia että ei tarvitse toiste niille mennä. Oppia tämäkin.
Lähetetty minun Internetistä - Tällä Internet-vehkeellä
MC Kramppi
www.mckramppi.com

User avatar
Portti
Ylläpito
Posts: 3426
Joined: Mon Oct 10, 2005 18:55
Location: Hollola, Kuntakeskus
Contact:

Re: Kukonkoivun reitit Hollolassa

Post by Portti »

Portti wrote:Tänään tuli lisättyä polkutuntemusta Ketarlammin länsipuolella kun Markon ja Antin kanssa kurvailtiin siellä sikinsokin. Nyt on hallussa toissapäivänä etsimäni ketunlenkki, josta saa mukavan lisän reitistöön. ...
Kävin eilen kellottamassa tuon Ketarlammin länsipuolen ketunlenkin ja siitä tulee n. 20 min lisäaikaa reitille.

Lisäksi kävin ajamassa toisenkin uuden ketunlenkin. Tämä löytyi viime viikolla ja lähtee Ketarlammin pohjoispuolelta siitä sammaleiselta polulta etuoikealle ennen ison puun ylitystä. Tällä pohjoisella ketunlenkillä on saman tyyppistä sammaleen peittämään kivikkoa kuin aiemmallakin pohjoisen lenkillä. Alussa on teknisesti haastavaa lievää ylämäkeä, jossa saattaa joutua taluttelemaan. Tämä helpottaa kuitenkin hieman ja polku on ihan jännää.

Polku menee pohjoimmassa kohdassa ennen etelään kääntymistä muutama sata metriä harvennushakkuualueella ja tällä pätkällä on välillä vaikeaa nähdä missä polku menee. Tämä vaatisi raivauspartion jossain vaiheessa, jotta saataisiin vanhat hakkuujätteet pois polulta.

Tämäkin ketunlenkki lienee n. 15-20 min lisälenkki.
Lähetetty minun Internetistä - Tällä Internet-vehkeellä
MC Kramppi
www.mckramppi.com

User avatar
Portti
Ylläpito
Posts: 3426
Joined: Mon Oct 10, 2005 18:55
Location: Hollola, Kuntakeskus
Contact:

Re: Kukonkoivun reitit Hollolassa

Post by Portti »

Nyt kun Jukolan viesti on suunnistettu näillä suunnilla Hälvälä-Kukonkoivu-Kiikunlähde alueella, niin sinne on ilmestynyt paljon uutta polku-uraa. Kävin eilen ensimmäistä kertaa tuolla alueella Jukolan jälkeen ja suunnistajien avaamia uria risteili sinne tänne. Tämä ensimmäinen tutustuminen oli vain satunnaista ajelua tuolla suunnalla sen selvittämiseksi, että onko tuolla yleensäkään potentiaalisia uusia polkuja.

Täytyy ottaa ohjelmaan uusien järkevien reitistöjen kartoittaminen tuolla alueella. Siinä hommaa riittää. Ostamani Jukolan reittikartta auttaa suunnistajien polkujen etsimisessä mukavasti.

Ensimmäisellä tutustumisella löytyi sekä hyvää uutta polkua, että huonosti maastopyörällä ajettavaa uutta polkua. Jälkimmäiseen luokkaan kuului yksi metsäkaistale, jossa oli hyvinkin leveää suunnistajien uraa, mutta pitkät pätkät kaatunutta isoa puuta muutaman metrin välein ristiin rastiin. Hankalaa oli ajaa pyörällä siinä.
Lähetetty minun Internetistä - Tällä Internet-vehkeellä
MC Kramppi
www.mckramppi.com

User avatar
Portti
Ylläpito
Posts: 3426
Joined: Mon Oct 10, 2005 18:55
Location: Hollola, Kuntakeskus
Contact:

Re: Kukonkoivun reitit Hollolassa

Post by Portti »

Nyt on sen verran tullut ajettua Jukolan polkuja, että pari erimittaista uutta polkukokonaisuutta tuolta alueelta voisi olla lähiaikoina sillä mallilla, että voisi ajaa reitistä GPS-jälkeä ja tehdä reittikuvausta.

Hyvä idea voisi olla Antin toisessa ketjussa ehdottama joidenkin kohtien merkitseminen jollakin merkintänauhalla tms., jotta muodostuisi selkeämmin sellaiset reitit, joita kannattaa ajaa ja huonot suunnistajien jäljet jäisivät umpeutumaan. Olisiko kenelläkään jäänyt jotain ylimääräistä merkintänauhaa nurkkiin pyörimään?
Lähetetty minun Internetistä - Tällä Internet-vehkeellä
MC Kramppi
www.mckramppi.com

AnttiL
Kramppilainen
Posts: 2082
Joined: Tue Nov 28, 2006 12:09
Location: Hollola/Tiilikangas

Re: Kukonkoivun reitit Hollolassa

Post by AnttiL »

Voin tuossa askarrella vaikka muovipussista 👍
Panosta pyöräilyyn 👍

Mitä tapahtuu kun kaksi Kramppilaista törmää?
Hirvikolari..

Post Reply